Descripció del curs

Benvinguts i benvingudes

Hola a tots i totes i benvinguts al curs d'Excel Nivell Mitjà.

Aquest curs està pensat per a totes aquelles persones que estan ja acostumades a treballar amb Microsoft Office Excel, però que es troben amb la necessitat de perfeccionar els seus coneixements i aprendre l'ús de les eines més habituals de l'aplicació. Tot això els ajudarà a ser més productius i eficients en les seves tasques del dia a dia.

Versió d'Excel

Tot el contingut del curs està basat en la versió Microsoft Office Excel 2016. És aconsellable utilitzar aquesta versió (o superior) per a poder seguir correctament el contingut. Tot i que hi ha alguns canvis en la interfície i menús, la versió 2010 del programa és força similar i no és difícil trobar les equivalències.

No es recomana seguir el curs amb versions anteriors a Microsoft Office Excel 2010.

Aspecte d'Excel 2016 amb un llibre obert.

Contingut

El curs està format per vuit grans temes que són:

  • Introducció i gestió de dades: Veurem com treballar amb taules, els diferents formats de cel·la, com validar el contingut de cel·les i com protegir fulls.
  • Fórmules i funcions bàsiques: En aquesta part treballarem l’actualització de càlculs amb percentatges, referències absolutes i relatives i les funcions bàsiques.
  • Fórmules i funcions avançades: Aprofundiment en les funcions condicionals i en les funcions de cerca.
  • Funcions de text: Moltes vegades oblidades. Excel no només permet crear càlculs, també ens permet treballar amb textos. En aquesta part ens centrarem en les funcions de text més utilitzades i intentarem resoldre i donar resposta a problemes habituals.
  • Format Condicional: Eina molt útil per a l'anàlisi visual de dades. Es treballa des de la part més elemental de les regles predefinides, fins a la personalització total d'aquestes regles.
  • Gràfics: Veurem de manera ràpida i fàcil com fer gràfics que ens permetin veure i interpretar millor les nostres dades.
  • Taules i gràfics dinàmics: Un dels pals de paller d’Excel i una de les coses que més respecte fa a aquelles persones poc familiaritzades amb l’Excel. Al llarg d’aquest tema, descobrirem com obtenir respostes senzilles a preguntes freqüents aparentment complicades.
  • Impressió i numeració de dades: Et porta maldecaps imprimir correctament els teus fulls d'Excel o numerar-ne les pàgines? Doncs quan abordem aquest tema, els teus maldecaps formaran part del passat.

Format del curs

El curs està format per la següent estructura:

  • Explicació mitjançant un seguit de vídeos.
  • Treball amb els arxius del vídeo.
  • Proposta d’exercici seguint les pautes indicades en el vídeo.
  • Més propostes d’exercicis, en aquest cas, sense exemples de suport.

En tots els casos l'alumne/a té accés a tots els arxius inicials utilitzats en els vídeos, així com a les versions finals i a les solucions a totes les propostes d'exercici.

Estructura d'un dels temes del curs on es pot observar les parts en vídeo i les propostes d'exercici.

Tingues en compte que al descarregar als arxius, Excel en bloquejarà l'edició i que necessitaràs activar-la o bé fer "Guardar como".

L'entorn de treball

L'entorn de treball és molt fàcil i intuïtiu de seguir. Pots seguir al teu ritme i repetir tantes vegades com vulguis les explicacions i exercicis.

Cada vegada que completis una lliçó simplement fent clic a "Completa i continua" la plataforma deixarà com a finalitzat aquest apartat i augmentarà el teu percentatge pel que fa a la consecució del curs.

Això però, no impedirà que en qualsevol moment puguis tornar enrere per repassar tot allò que necessitis tornar a revisar.

Recomanacions

Tot i que en les nostres explicacions són molt amenes i accessibles, de vegades s'exigeix certa concentració per part de l’alumne/a. Recomanem paciència i perseverança per a fer el curs, ja que algunes parts són més intenses i llargues que d’altres.

Es recomana que segueixis els diferents temes i propostes d'exercici en l'ordre en què apareixen, ja que els coneixements que aniràs adquirint són acumulatius.

Tens dubtes?

Si tens algun dubte sobre algun aspecte o vols acabar-te d'informar, no dubtis d'enviar-nos un correu a: [email protected].

Completa i continua